Özelleştirme Hukuku

Devletin ekonomik kaynak sağlamadan çekilmesi olarak adlandırılan özelleştirme uygulaması ülkemizde de yaygındır. Bu uygulamaların bir sonucu olarak, paydaşlar sıklıkla uyuşmazlıklar yaşayarak hukuksal yollara başvurmakta ve kamuoyunun yakından incelemesine tabi tutulmaktadır. Özelleştirilen kurumlar kamu malı olduğundan tüm işlemlerin Özelleştirme Kanunu kapsamında yapılması zorunlu hale gelmiştir. Devlete ait işletmelerin özel sektöre devri olarak da bilinen özelleştirme süreci, kamu yararına bir faaliyettir. Bu konuda çıkarılan mevzuatın uygulanması, özelleştirmeye ilişkin faaliyetler, Özelleştirme Kurulu ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredildi. Bu projeden elde edilecek gelirler Özelleştirme Fonuna ödenmektedir. Halkın ulusal ekonomideki rolünün en aza indirilmesi veya ortadan kaldırılması özelleştirme süreci olarak bilinir.

Piyasa gücünün, piyasaya hâkim olması için devletin ekonomik faaliyet üzerindeki etkisini sınırlamak amacıyla özelleştirme işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Özellikle yatırımı gerçekleştirme amacını taşıyan işlemlere yönelik sözleşmelerin oluşturulmasında, müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına göre yatırım fonu sağlamak için kredi sağlanmasına yönelik sözleşmelerin oluşturulmasında ya da daha önce oluşturulmuş sözleşmelerin değerlendirilmesinde ve gereken hallerde değiştirilmesinde sizlere yardımcı olmaktayız. Var Hukuk büromuz, özelleştirme hukuku ile ilgili her türlü hizmetin sağlanmasında yerli veya yabancı, gerçek veya tüzel kişilere hukuki danışmanlık ve dava yürütme hizmeti sunmaktadır.

Shape